Dag 2 – USA TOUR 2015

By 17 July 2015Jubal
Jubal-USAtour-2015-Embleem-01_120x120Vrijdag 17 juli 2015

Vandaag was een dag van inspanning, ontspanning en uitdagingen. Voor de keukenploeg was het een uitdaging om bij de keuken te komen. Aangezien de hele vloer vol lag met luchtbedden viel het niet mee om niet per ongeluk bovenop iemand te stappen. Gelukkig ging dat allemaal goed en waren diverse leden al ruim voor de “opstaantijd” uit de veren. Met wat kunst en vliegwerk werd de slaapzaal tot een ontbijtzaal omgetoverd. Een lekker ontbijt met zelfs gekookte eieren stond op het menu. Na het ontbijt alles opruimen, inpakken en nog even tandenpoetsen. Het tandenpoetsen, waarvoor twee wasbakken beschikbaar waren, zorgde voor een kleine opstopping bij de toiletten. Klaar voor vertrek.

houston_1

We verblijven de dag bij het stadion, waar overdag de Blue Devils repeteren en ’s avonds de shows van de DCI top 8 te zien zal zijn. Een dag van inspanningen want de staff had een lichamelijk blok op de planning staan. Spieren opwarmen, stretchen maar ook een stuk hardlopen behoorden tot de oefeningen. En dat was zwaar want het kwik tikte de 38 graden aan. T-shirts waren binnen de kortste keren doorweekt. Daarna werd er gesplitst in zogenaamde sectionals. De guard kreeg een mooie verrassing. Dankzij sponsor DSI stonden er nieuwe poles (vlaggenstokken), rifles en sabres op de dames en twee heren te wachten. Met veel plezier werden de dozen uitgepakt en werd het equipment voorzien van de nodige tape. De horns zochten een mooie plek in het park op voor techniekoefeningen en het doornemen van de showmuziek. De slagwerkers moesten tot na het middaguur wachten op hun spullen.

houston_3

Toen de equipmenttruck arriveerde werd er door de gehele groep met grote snelheid de truck leeg getrokken. Men ging snel de toetsen op de marimba’s plaatsen, vellen op spanning brengen en carriers aan persoonlijke voorkeuren aanpassen. Ondertussen werd er hard gewerkt aan de kooktruck om deze te “kuisen” (schoonmaken), zoals Marc Lustje van de kookploeg dat noemde. Onder de tribunes in de schaduw werden alle spullen voor de boosterstand bij elkaar gezocht, gesorteerd en klaar gemaakt voor de verkoop morgen in San Antonio. Bij de lunch werden er naast brood, salade en beleg ook heerlijke sappige watermeloenen geserveerd. Het sap spoot eruit.

houston_2

Na de lunch had men vrijaf. Tijd om te kijken bij clinics van de Devils, tijd om te douchen en tijd om nog twee leden uit Duitsland van het vliegveld in Houston af te halen. Het avondeten bestond uit pizza’s van de plaatselijke pizzabakker. ’s Avonds had men de mogelijkheid om op de tribune plaats te nemen of “in the lot” te kijken en luisteren naar de warming-ups van de diverse corps. Er was een aantal slimme mensen die via internet kaarten voor de tribune gereserveerd hadden. Zij hadden geluk want er stond al heel snel “Sold Out” op het bord. En dikke rijen om binnen te komen. Het leek de Efteling wel. Het is erg mooi om te zien dat die grote tribunes helemaal vol zitten met publiek. Wat een kick moet dat zijn voor een muzikant om daarvoor te mogen spelen. Na het laatste corps snel de bus in op weg naar onze volgende locatie San Antonio. Verwachte aankomsttijd 02.00 uur.