Voorzitter bezoekt Field Band project in partnerstad in Zuid-Afrika

By 25 January 2015Algemeen

Hans Kloppert is deze week op uitnodiging van de stedenband Dordrecht- Dordrecht en burgemeester Brok op werkbezoek in Dordrecht in Zuid Afrika. In 2010 bracht Hans al een bezoek aan Dordrecht en heeft toen mede aan de wieg gestaan van de oprichting van een Field Band in onze gelijknamige partnerstad. In de vier jaar dat de band nu bestaat hebben zij al twee maal grote successen geboekt op de S.A. National Championships in Johannesburg.

speechHet bezoek deze week staat vooral in het teken van workshops met het instructieteam van de Field Band en dagelijkse repetities met de gehele band. Tijdens een officiële welkomstceremonie voor de Nederlandse delegatie in de grote zaal van het gemeentehuis trad de Field band ook op. Daar overhandigde Hans na introductie door burgemeester Brok symbolisch twee G-sopranen aan Field Band coördinator Phumezo Hlanganise en brass tutor Monde Fishidi. Onlangs zijn onze oude brass instrumenten nog één maal te koop aangeboden aan onze eigen leden. Alle resterende instrumenten zullen binnenkort gedoneerd worden aan de Field Band in Zuid Afrika. Transport daarvoor zal mede mogelijk gemaakt worden door één van de bedrijven van de Dordtse Ondernemers Vereniging.

donatie G-brassJubal is een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met de stichting Dordrecht-Dordrecht ten behoeve van het ondersteunen, uitdragen en promoten en waar mogelijk uitbreiden van de (maatschappelijke) mogelijkheden van het Field Band Project in Dordrecht Zuid-Afrika. De delegatie die op Dordrecht op bezoek is bestaat uit Burgemeester Arno Brok, Gea Davids (hoofd internationale betrekkingen van de gemeente), David Schalken (Beter voor Dordt), Peter Heijkoop (CDA), Anneke Maagdenburg (voorzitter Dordtse Ondernemers Vereniging), Merlijn Timmers en Sonja van Oeveren (stichting Dordrecht-Dordrecht) en Hans Kloppert (Jubal).