Gisteren heeft Jubal Indoor Percussion twee zeer sterke optredens neergezet tijdens de WGI Regional in Almere. Het programma “Imitation” werd positief ontvangen door publiek en jury en werd beloond met een tweede plaats. Sinds de vorige contest in Wijchen (twee weken eerder) is er hard gewerkt om de show naar hoger niveau te brengen. Het einde van de show is uitgebreid met ongeveer een halve minuut en bevat een nieuwe krachtige opbouw en veel energie. Verder zijn een aantal effect momenten nog verder uitgewerkt en dit harde werk werd tijdens deze belangrijke wedstrijd door de jury beloond met mooie punten.

Tussen het prelims en het finalsoptreden was er voldoende tijd om in kleine groepjes nog wat zaken muzikaal en visueel nog wat beter te definiëren. Het was behoorlijk koud, maar gelukkig hadden we een mooi plekje gevonden uit de wind en in de zon. Na de sub-sectional-tijd zijn we bij de Drum Spirit gaan kijken, ook zij waren aan het repeteren en het was een mooi moment om van hun gave programma “Tsunami” te genieten en om te verbroederen.

‘s Avonds hebben we tijd genomen voor een ontspannen warmup en de avondshow had zichtbaar meer energie en precisie dan de ochtend. Hier en daar waren er nog wel wat details die nog beter konden, maar bovenal was het gewoon een heel krachtig optreden. Het was na afloop een mooi moment om terug te blikken op hoeveel we al niet hebben bereikt met zo’n beperkte repetitietijd; dus iedereen mag tevreden zijn met het resultaat.

Met een zilveren (glazen) bokaal in ons bezit en veel input wijzer van de jury, gaan we de laatste weekenden tegemoet; op naar finals!

Prelims:

Finals:

Foto’s op Flickr: https://flic.kr/s/aHskv94fvJ