Zondag 21 februari try-out Indoor Percussion

Jubal Indoor Percussion krijgt steeds meer vorm.  De leden werken elk weekend keihard om op hun eerste wedstrijd in Goes (6 maart) goed voor de dag te komen. Om alle geïnteresseerden alvast een goede indruk te geven van het programma ‘Breathe’, wordt zondag 21 februari in Sporthal Sterrenburg in Dordrecht een try-out gegeven. Iedereen is vanaf 16:00 uur welkom om naar deze ‘nieuwe tak’ van Jubal te komen kijken.


Na weken buiten gerepeteerd te hebben, zitten de leden eindelijk binnen. Het is alsnog gelukt om een aantal sporthallen te reserveren. Dit is uiteraard erg belangrijk, op deze manier krijgen de Juballers feeling met de omgeving en het geluid van een hal. Verder is het natuurlijk fijn dat vingertopjes niet meer afvriezen en dat drumvellen niet meer onder de sneeuw zitten. Intussen zitten ook de eerste ensemble repetities erop. Afgelopen vrijdagavond kwam de ‘band’ bij elkaar, bestaande uit gitaar, basgitaar, toetsenist en een drummer. Ook zijn alle samples (veel ge-adem, gehijg en teksten van een zwoele dames-stem) geprogrammeerd. De drummers konden allemaal kijken naar het einde van de repetitie, een paar filmpjes zijn hier te vinden.

Zaterdag werd de hele dag gerepeteerd op de witte vloer in de Sterrenburghal, voor het eerst ook in ensemble. Natuurlijk nog behoorlijk onwenning allemaal, maar het begint te komen. De show ‘Breathe’ heeft veel snelheid en power, een typische Jubal-show eigenlijk. Het is voor de staff en leden hard werken, want het wiel moet nog echt uitgevonden worden als je voor het eerst aan zo’n nieuwe tak van sport gaat meedoen. Maar iedereen is echt superenthousiast om er een fantastisch eerste seizoen van te maken.

Volgend weekend is het repetitieweekend. Vrijdagavond 19 februari is er een ensemble-repetitie. Zaterdag wordt de hele dag getraind in de sporthal aan de Romboutslaan, zondag wordt dus ook de hele dag getraind in Sporthal Sterrenburg, met aan het einde van de dag de try out.

De ruimte tijdens de try out is vrij beperkt, dus houd er rekening mee dat het behoorlijk dringen zal zijn. De percussion staff heeft gevraagd om niet eerder dan 16:00 uur te komen. De toegang is gratis. Sporthal Sterrenburg is te bereiken vanaf de randweg N3, afslag Albert Schweitzer ziekenhuis. U kunt uw auto het beste neerzetten op de parkeerplaats van het ziekenhuis (1 euro per uur), de sporthal bevindt zich op het parkeerterrein. Het adres: Karel Lotsyweg 17.