Oud-voorzitter en erelid Cees Bogert overleden

By 19 July 2015Algemeen

Terwijl het corps aan de derde dag van de USA Tour zou beginnen bereikte ons gisteren in San Antonio (Texas) het schokkend bericht dat ons zeer gewaardeerd oud-voorzitter en erelid Cees Bogert op 66-jarige leeftijd is overleden. We verliezen met Cees een zeer markante persoonlijkheid en goede vriend bij onze club, een prominent Juballer.

Cees heeft een gigantische staat van dienst bij onze vereniging. Een lijst die te groot is om volledig te kunnen noemen. Cees was ook zo’n Juballer in hart en nieren die, nadat hij op 8-jarige leeftijd lid van Jong Jubal werd, de club altijd trouw is gebleven. Jarenlang was Cees dirigent van Jubal, later korpsleider/drum major. Veel brassleden hebben in de jaren ‘70/’80 van hem het musiceren aangeleerd gekregen. Na een onderbreking van drie jaar als docent op Curaçao keerde Cees en zijn gezin terug naar Dordrecht en pakte hij de draad bij Jubal weer volledig op. Velen kenden Cees uit die periode vooral als penningmeester en voorzitter (2000-2003) van onze vereniging. Cees was een veelzijdige duizendpoot. Ook voor Jong Jubal heeft Cees heel veel betekend.

Cees_2

Zijn veelzijdige organisatorische, sociale en bestuurlijke capaciteiten hebben de vereniging mede gevormd tot het succesvolle Jubal van vandaag. Niet voor niets ontving Cees jaren geleden al een Koninklijke onderscheiding als waardering voor zijn muzikale bijdrage aan de landelijke en plaatselijke gemeenschap.

Cees en ondergetekende (huidig voorzitter Hans Kloppert) vormden gezamenlijk de motor achter organisatie van de eerste USA Tour die het corps in 2002 maakte. Insiders zullen zich ongetwijfeld ook de ongein rondom het zogenaamde “D&A Travel” reisbureau herinneren.

Cees was mede-initiatiefnemer en oprichter van de JD’s Big Band, waar hij jarenlang gedreven dirigent was en de laatste jaren de rol van voorzitter op zich had genomen. Wederom een leider functie, iets dat hem opnieuw op het lijf geschreven bleek te zijn.

Ter voorbereiding van het 100-jarig jubileum van Jubal in 2011 was Cees een belangrijk initiator van het Jubal Alumni Corps, dat met zo’n 150 oud-leden memorabele optredens verzorgde in het jubileumjaar. Als één van de drum majors van weleer stond hij zo trots als een pauw vooraan het veld te genieten van ZIJN club.

Ook de landelijke en Europese drumcorpsactiviteit is Cees veel dank verschuldigd. Reeds eind jaren ’70 was Cees als jurylid actief bij de contests die als voorloper dienden voor de oprichting van de Drum Corps Holland. Later vervulde hij bestuurlijke functies voor onder andere Drum Corps Nederland.

Afgelopen zaterdagavond was Cees nog aanwezig bij de uitzwaaiparty van het corps op de vooravond van het vertrek naar de Verenigde Staten. Verhalen van de 2002 tour werden opgehaald, hij wenste ons allen veel succes en plezier toe en stak het niet onder stoelen of banken dat hij ontzettend trots was op wat onze club in al die jaren heeft weten te bereiken en het toch maar mooi wederom flikte om een trip naar Amerika te organiseren. Het liefst had hij drie weken met ons mee op tour gegaan. Hij keek uit naar de berichtgeving op Facebook en de website.

Het corps is direct bij het ontwaken gisterochtend voor het ontbijt bijeen geroepen voor een speciale en zeer emotionele corps meeting. Daarin werd het trieste bericht van het overlijden van Cees met de leden gedeeld. Dit bericht sloeg uiteraard in als een bom. Op zo’n moment zie je ook hoe sterk de band binnen de club is. Forever orange!

Diezelfde middag stond voor Jubal de eerste DCI contest op de agenda. Zo’n optreden ga je vanzelfsprekend met heel tegenstrijdige gevoelens in. Ik weet zeker dat Cees zelf gezegd zou hebben: “The show must go on”.

Als eerbetoon voor alles wat hij voor de ZIJN vereniging heeft betekend, dragen wij de USA TOUR 2015 op aan Cees Bogert.

 

Cees_3

Namens bestuur staff en leden van onze gehele vereniging wens ik Marianne, Edwin, Simone, Mark, Robin en Nadine ontzettend veel sterkte met dit grote verlies. Op zo’n moment als dit zou je alleen maar willen dat je gewoon in Dordrecht bent, en niet 8300 kilometer van huis!

De begrafenis is op vrijdag 24 juli 2015 om 16:15 uur – locatie Essenhof. Vanaf 15.15 tot 16.00 is de mogelijkheid om afscheid van Cees te nemen en de familie te condoleren.

Hans Kloppert
voorzitter