Verrassingsoptreden voor onze bassdrummer Joey Zwijgers!

By 21 September 2014Jong Jubal

Een bijzonder optreden; dat was het zaterdagavond voor Jong Jubal. Maar ook voor Joey Zwijgers en zijn familie. Joey die al geruime tijd zorgen rond zijn gezondheid kent, staat vlak voor een ingrijpende operatie. Een spannende tijd voor hem, maar niet minder voor zijn ouders en zijn broertje. Het zag er zelfs eerst naar uit dat Joey, al jaren een enthousiast speler van Jong Jubal (bassdrum), het naseizoen niet zou kunnen meemaken. Maar nu staat de operatie gepland voor half oktober en kan hij gewoon de DCE finals meemaken.

Joey_4_885x698Via de stichting Make-a-Wish was hij aangemeld voor een ‘Doe-een-wens’-dag. Een verrassingsdag voor hem: niemand wist wat hij die dag zou doen. Jong Jubal werd ook benaderd om deze bijzondere dag luister bij te zetten. Een onderstreping van de betrokkenheid van Joey met zijn cluppie. Uiteraard mocht niemand dit vooraf weten. Daarom werden er slechts enkele staffers van Jong Jubal in het complot betrokken. De leden en ouders kregen enkel te horen dat Jong Jubal zou spelen bij de opening van een nieuwe winkel in winkelcentrum Crabbehof. Eerst werd dit door iedereen geloofd, maar enkelen wisten inmiddels dat er helemaal geen nieuwe winkel daar geopend zou worden. Toch hield iedereen de kaken stijf op elkaar en werd alles tot op het laatst geheim gehouden.

Joey_2_885x698Na een verlengde repetitie op zaterdag, werden de leden om 18.30 bij het JMC verwacht. Daar kon iedereen zich omkleden. Vlak voordat we de bus ingingen, werd het echte doel van het optreden verteld; bij Joey in de straat een erehaag vormen als de limo hem zou terugbrengen na zijn fantastische dag. Deze mededeling werd met applaus beantwoord; gaaf dat we aan zoiets meewerken.

Joey_3_885x698Spannend, wachten totdat de limo de straat in zou draaien. Toen kregen we het seintje dat de limo eraan kwam. Onder de stevige klanken van de streetbeat kwam de verlengde limo de straat in draaien en reed deze door de erehaag heen. Kippenvel bij iedereen. Niet in de laatste plaats bij Joey, zijn ouders en zijn broertje die volslagen overdonderd waren door dit optreden. Nadat zij uitgestapt waren, hebben we de show Industry voor hen gespeeld. Alhoewel, voor hen…. Joey wilde gewoon meespelen en nam zijn plek in de bassline moeiteloos in.

Joey_5_885x698Echt geweldig om zo’n optreden te kunnen doen. Tussen alle drukte en spanning tussen DCN en DCE was dit een erg gaaf optreden. Links en rechts werd een traantje weggepinkt. Na afloop van dit optreden moest er uiteraard bij en in de limo geposeerd worden.

Onze busmaatschappij SnelleVliet heeft voor deze wensdag, het busvervoer naar Joey’s huis en terug naar het JMC gesponsord, waarvoor onze hartelijke dank!

Fijn dat we als vereniging mee konden doen aan de mooie activiteiten van Make-a-wish. Meer informatie over deze stichting op www.makeawishnederland.org.

make a wish_logo