Voortgang Classic meet Jazz

By 12 April 2003Jubal

In het weekend voorafgaande aan het paasweekend, waarin het jaarlijkse camp plaats vindt, finaliseert Jubal de eerste drie stukken uit haar 2003 show in gecoördineerde vorm (zowel muzikaal als visueel). Waar Jubal vorig jaar voor het eerst op Koninginnedag haar volledige nieuwe show wist te brengen, lijkt dit jaar nog voorspoediger te verlopen.

Guarda Che Luna, de opener, start met een klein horn ensemble in combinatie met front percussion in een rustig wals tempo. De rest van het corps begint in de contouren van een klassiek schilderij waarbinnen de guard haar dansbewegingen brengt. Na een kleine minuut vouwt het corps in elkaar en start de “in your face” openingshit, waarna het stuk verder gaat in een jazzy Big Band arrangement.

De ballad Nessun Dorma is een echt kippenvel nummer dat met mysterieuze en warme klanken aanvangt en zowel visueel als muzikaal opbouwt naar een klassiek kippenvel moment.

Waar de ballad eindigt in een ruim opgezet blok van de hornline start “It Don’t Mean A thing…” met een zoektocht in dubbeltime van de drumline kruisend door het hornblok. Aan het einde van dit nummer zullen nog weinigen in het publiek kunnen blijven stil zitten.

De closer geeft een mix van klassiek en jazz weer door middel van het bekende nummer Danse Macabre. Ondanks veel wisselende tempo’s hetgeen het stuk technisch complex maakt, blijft het geheel begrijpelijk en zeer interessant om naar te kijken en te luisteren.

In het campweekend finaliseert Jubal haar programma. Tevens zal zij zaterdagavond 19 april in Ede haar eerste concert van het jaar brengen. Voor degenen die daar niet bij kunnen zijn, zorg dat je op Koninginnedag op tijd in Dordrecht bent!