Veel belangstelling voor nieuwe Music Kids cursus

Woensdag 1 november was het een gezellige drukte in het JMC. Bijna 30 kinderen hadden zich opgegeven voor de introductie-les van het nieuwe Music Kids seizoen. Tussen vele onbekende gezichten, zagen we ook een paar zusjes van Jong Jubal-leden (zelf ook ex-Music Kids natuurlijk) en “nazaten” van Jubal- (en Dio-)leden. Hartstikke leuk om oude bekenden weer terug te zien! Maar bekend of onbekend…..iedereen van harte welkom binnen de club en we hopen dat jullie veel plezier gaan beleven aan de Music Kids-lessen!

De ouders werden die avond verwelkomd met een kopje koffie of thee en voor de kinderen was er een glaasje fris. Zoals altijd hing er een ongedwongen sfeer in het clubhuis en dat maakte dat iedereen zich al gauw op zijn gemak voelde. Sommige kinderen bleven nog veilig wat dicht bij hun eigen ouders staan, maar anderen hadden al snel de mogelijkheden van de kantine als speelplaats ontdekt… Iets na half zeven werden alle aanwezigen uitgenodigd om in het Bigband-lokaal een plaatsje te zoeken, waar de meeste Music Kids- en enkele Jong Jubal-medewerkers werden voorgesteld. Na wat algemene informatie kon de eerste les dan eindelijk beginnen.

Er werd gezongen, voorgelezen, piano, trompet en contra (supergroot koper-instrument) gespeeld, de kinderen mochten op grote trommels (basedrums) en op kleinere slaginstrumenten slaan, en er was een speciaal gastoptreden van een “oostenrijkse dirigent” die wel erg veel van staande ovaties hield! De kinderen (en ook de ouders) deden allemaal erg goed mee en verdienden daarmee voor zichzelf ook een staande ovatie. Maar helaas kwam het einde van de eerste les in zicht, wat voor sommige kinderen veel te snel was, want die hadden naar eigen zeggen nog wel twee uur door willen
gaan…..

Er werd in de kantine hier-en-daar nog wat nagepraat, en uit de vele enthousiaste reacties kunnen we opmaken dat de introductie-les ook dit jaar weer een succes is geweest. Geweldig! Alle medewerkers hierbij bedankt voor jullie tomeloze inzet deze avond en voor alle kids en ouders: Fantastisch dat jullie er allemaal waren en zo enthousiast meededen; zonder jullie geen Music Kids….