Dag DCEEEEEE!

Posted on

Kennen jullie die mop van The Cavaliers die naar Europa gingen… Nou? Ze gingen niet! Wat een verrassing, wat een teleurstelling, wat een debacle, maar bovenal (en ik geef het maar eerlijk toe): wat een overheerlijke afgang voor DCEEEEE. Met een grote mond heel drumcorps-minnend Nederland op z’n kop zetten en dan uiteindelijk met de staart tussen de benen via de achterdeur het zinkende schip verlaten. Kan het mooier? Nee, het kan niet mooier. Uw verdiende loon! “You’re the weakest link… goodbye!”

Het is Rob van K. niet gelukt om The Cavaliers naar Europa te halen. Wie z’n schuld is dat? Nou, ongeveer de schuld van iedereen, behalve van Rob van K. zelf natuurlijk. Die schrijft nu heel stoer op z’n primitieve site dat The Cavaliers contractbreuk hebben gepleegd, komt met “bewijzen” en vindt het schandalig…. Wakker worden!!!! Er is er hier maar één schandalig te werk gegaan en dat is het éénmans-verzinsel DCEEEEE zélf. Pak die spiegel en kijk ereens in, kan echt geen kwaad op z’n tijd.

Voor de lezers die het niet meer kunnen volgen, even een stapje terug. Een paar maanden geleden werd duidelijk dat The Cavaliers naar Europa zouden komen. Goed plan, zou ik zo zeggen. Alleen niet de manier waarop. Op zich is het een mooi streven om een DCI top-corps naar Europa te halen en samen met andere verenigingen te gaan reizen. Maar zoiets werkt alleen als je toenadering zoekt, gaat samenwerken en alle partijen benaderd om zoiets belangwekkends tot stand te brengen. Maar wat gebeurt er? Een meneer met een groot ego gaat het helemaal alleen doen en richt daarvoor een nieuwe organisatie op met de uiterst creatieve naam DCEE. Tja, daar worden weinig mensen vrolijk van. De Staat der Verwarring slaat toe, want we hadden toch al DCE? Verdeling, verderf en een hoop gezeur om niets. Alle drumcorps-organisaties in Europa vragen om een naamswijziging, maar meneer is te stoer om daar op te antwoorden. Korpsen die vriendelijk bedanken vanwege allerlei moverende redenen worden op de primitieve site van DCEEEEE afgeschilderd als “weigeraars”. Het is kennelijk slikken of stikken.

Kortom; het gaat allemaal niet lekker met de spiksplinternieuwe drumcorps-organisatie. De verenigingen die wél mee doen, zijn op één hand te tellen. Dat valt een beetje tegen, maar het project wordt doorgezet. Een week touren door Europa, volle stadions, avond na avond. Tienduizenden mensen moeten het gaan zien. Tja…. leuk idee, maar reëel? En dan komt blijkbaar de twijfel bij de Amerikanen. De geruchten gingen al langer en vrijdag werd het bevestigd op de website van The Cavaliers. Ze komen niet. Ik begrijp dat ze het financieel niet aandurven. Lijkt me een relevant argument. Maar de Amerikanen worden nu –in stijl- afgeschilderd als onbetrouwbaar. Volgens DCEEEEE was er namelijk een stevige financiële onderbouwing, er wordt zelfs als bewijs een contract op de site geplaatst.. de zieligheid ten top. Je hoeft geen jurist te zijn om te zien dat dit contract volledig waardeloos is. De hand in eigen boezem steken? Ben je gek, we wijzen naar de Amerikanen, zij zijn de boosdoeners. Maar sorry hoor, als ik het niet vertrouw, zou ik ook niet met 150 man naar Europa gaan. En kennelijk is het niet gelukt om de Amerikanen alsnog te overtuigen.

Ik wil het even omdraaien. Volgens mij wordt het vooral een duur grapje voor DCEEEEE. In hun voorwaarden hadden zij namelijk geschreven, dat als je als deelnemend corps voortijdig zou afzeggen, je een boete moest betalen van 10.000 euro. (!!!!!) Wie blaast de hele boel nu af? Inderdaad…..DCEEEE. Zij zijn als organisatie aansprakelijk, dus het lijkt me dat die duizenden euro’s nu richting de korpsen gaan die zich braaf hadden ingeschreven. En wat dacht je van de schade die de verenigingen nu hebben opgelopen. Misschien zijn er wel goedbetaalde optredens afgezegd om aan dit project mee te doen. Misschien ook niet trouwens…. Die arme korpsen, hopelijk vinden ze nog aansluiting bij DCE en/of DCN. Laten we ze niet met de nek aankijken en weer met open armen ontvangen. Fouten maken is menselijk. En als troost… The Caballeros komen er wél aan, toch ook best leuk?

“Eerst zien, dan geloven”, schreef ik twee weken geleden. Het is uitgekomen, sneller dan ik dacht. DCEEEEE heeft er geen zin meer in, ze stoppen ermee. Dag DCEEEEE. Aangenaam kennis maken, maar aan alles komt een eind. En nu nooit meer doen! Bye bye, zwaai, zwaai!

A.P.