Juballers in Amerika

Ze zijn al maanden weg, maar vergeten doen we ze natuurlijk niet: “Onze jongens” in Amerika. Drie leden van Jubal lopen dit jaar bij een DCI-corps. Junior van Aerde speelt dit seizoen snare bij de Madison Scouts, Erik van Doorn speelt baritone bij Glassmen en Alexander Giskes staat in de pit van The Cadets. Ze hebben nog een paar weken te gaan en dan beleven zij hun DCI finals in het zonnige Pasadena. Collega Hans Kloppert sprak de Juballers en zette ze op de foto.

Junior is het langst in de Verenigde Staten, hij maakte afgelopen winter al de oversteek en verbleef een aantal maanden bij Juballer Barry Oosterwaal die in Amerika woont. Junior deed auditie voor snare en werd aangenomen. Junior heeft het geweldig naar z’n zin, ondanks het moeilijke seizoen dat de Madison Scouts op dit moment doormaken. Het corps staat nu rond de zestiende plaats en dreigt daarmee finals te missen. Voor Junior is het in ieder geval de ervaring van z’n leven, welke uitslag dan ook. Hij repeteert zich helemaal verloren, omdat diverse delen van de muziek en drill zijn veranderd en opnieuw ingestudeerd moeten worden.

Erik van Doorn deed eerder dit jaar auditie bij Glassmen. Hij werd aangenomen en vertrok een paar maanden geleden naar The States. De bariton-speler raakte in contact met Glassmen toen ze vorig jaar in Nederland waren. Glassmen speelt dit jaar een programma gebaseerd op zigeunermuziek. Het corps doet het goed en maakt grote kans om in de top-12 terecht te komen en daarmee dus op finals te kunnen optreden. Ook Erik heeft een wereldtijd in de Verenigde Staten.

Voor Jubal’s pit-instructeur Alexander Giskes is 2007 het vijfde jaar in DCI, en z’n tweede jaar bij The Cadets. Alexander staat in de pit van The Cadets, dit corps staat dit jaar (en vrijwel elk jaar) in de top-3 van DCI. Het begint eentonig te worden, maar ook Alexander heeft het prima naar z’n zin. Na finals, 11 augustus aanstaande in Pasadena, zullen Alexander, Junior en Erik weer terugkeren naar Nederland. Namens heel Jubal wensen wij ze nog heel veel succes de komende weken!!!

Meer op http://www.haakaa.blogspot.com