Veel belangstelling voor Jong Jubal jubileum

Jong Jubal heeft gisteren onder grote belangstelling het 75-jarig bestaan gevierd. ’s Middags was er in het clubhuis een reünie en tentoonstelling waar veel oud-leden op afkwamen, ’s avonds was er een taptoe in sportpark DFC. De tribune zat bomvol. Honderden belangstellenden, waaronder burgemeester Bandell en z’n vrouw en de ereleden van Jubal, genoten van een afwisselend programma met veel jeugdkorpsen uit het hele land.

Er was zichtbaar hard gewerkt door de jubileum-commissie om er een topdag van te maken. Zo was er in het BigBand lokaal van het JMC een prachtige tentoonstelling gemaakt. Daarnaast werden op de LCD-schermen honderden foto’s getoond. Het hele clubhuis was mooi versierd in de bekende Jubal-kleuren. Om drie uur werd de reünie geopend door Jong Jubal, waarna de vele oud-leden binnendruppelden. Die keken hun ogen uit. Er werd natuurlijk veel gelachen om oude foto’s en ook oude juryrapporten van het ONCO (een jaarlijks gehouden onderling concours) werden goed bestudeerd.

Rond een uur of vijf stond de centrale ruimte van het clubhuis helemaal vol. Ook buiten, het was immers lekker weer, was het een gezellige boel. Alumni’s die elkaar al tientallen jaren niet hadden gezien, konden lekker bijkletsen onder het genot van een hapje en een drankje. Aan het einde van de middag werd de reünie afgesloten en verplaatste het circus zich naar het sportpark van DFC. De taptoe begon om half acht, maar de eerste mensen waren er al ruim een uur eerder. De tribune zat in een mum van tijd helemaal vol. In het publiek zat ook de burgemeester en z’n vrouw, die heel de avond zijn gebleven en na afloop aangaven het geweldig te hebben gevonden. De avond werd op een zeer bijzondere en zelfs indrukwekkende manier geopend, alle onderdelen van Jubal, waaronder zelfs de Music Kids, gaven acte de presence.

Daarna was het de beurt aan alle jeugdkorpsen die waren uitgenodigd: Jong K&G, Jong Avalance, Johan Friso, Jong Irene en Jong Beatrix. Wat een verscheidenheid en kwaliteit bestaat er in Nederland! Tussendoor kwam ook nog Jubal optreden. Zij lieten duidelijk zien al behoorlijk klaar te zijn voor de DCE finals die aankomende zaterdag in Rotterdam worden gehouden. Wat een geweldige show, vol met spektakel, humor en indrukwekkende momenten. Het publiek genoot met volle teugen en gaf Jubal een staande ovatie. (In aanloop naar de DCE-finals repeteert Jubal vanaf dinsdag ook op het DFC-hoofdveld; iedere avond en vrijdag de hele dag en avond).

Als laatste was natuurlijk de jubilaris en eregast Jong Jubal zelf aan de beurt. Zij hebben de afgelopen keihard gerepeteerd om de show beter te krijgen. En met resultaat! Ook zij brachten een geweldige show. Het gaat om een juniorenkorps, maar de show is zeer volwassen en prachtig uitgevoerd. Ook Jong Jubal zal zaterdag als kersverse Nederlands kampioen een gooi proberen te doen naar het Europees Kampioenschap. Jong Jubal kreeg ook een staande ovatie, waarna de finale begon.

Alle korpsen stelden zich op en mochten nog een nummer spelen, gevolgd door de bekenden taptoe-onderdelen. De ballad uit de show van Jong Jubal was ook door Jubal ingestudeerd en werd gezamenlijk gespeeld. De solist van Jong Jubal was de ster en liet horen hoe je een solo speelt. Daarna konden de korpsen het veld verlaten en bracht Jubal nog een toegift voor het jarige “broertje”. In de kantine van DFC was het al snel een gezellige boel en werd pas ver na twaalven de fantastische jubileumdag afgesloten. Het volgende jubileum? Het 100-jarig bestaan van de vereniging Jubal in 2011… (kijk ook in de galerij en op de Jong Jubal pagina.)