Indoor Percussion repeteert buiten!

Het zijn drukke, maar ook koude tijden voor het percussion van Jubal. De leden zijn druk bezig met het instuderen van hun indoor-show ‘Breathe’. In maart staan er maar liefst vier wedstrijden op het programma en Jubal wil natuurlijk goed voor de dag komen. Door een tekort aan grote, overdekte sporthallen in de regio Dordrecht, moeten de slagwerkers helaas buiten in de sneeuw repeteren. Maar dat maakt de jongens niets uit, ze gaan ervoor!

Het is de eerste keer dat Jubal met een Indoor Percussion unit komt, en dus loop je dan tegen allerlei onverwachte problemen aan. Zo zijn alle sporthallen in het winterseizoen verhuurd. Gymzalen zijn er wel, maar die zijn weer te klein. Noodgedwongen moet er dus buiten gerepeteerd worden. Best bizar, een indoor show, in de buitenlucht instuderen. Maar het werkt wel, want de drill zit er helemaal in. Afgelopen zaterdag moest eerst de sneeuw van de parkeerplaats worden weggeschept, voordat de repetitie kon beginnen. Er wordt intussen doorgezocht om toch een overdekte locatie te vinden voor de komende weken.

Muzikaal loopt het allemaal erg goed. De muziek zit er in en voor sommige gedeeltes van de show is met de arrangeurs afgesproken om zelfs voor een hoger niveau te gaan. “Het tempo ligt erg hoog en de muziek klinkt al echt geweldig. Voor sommige stukken hebben we zelf gekozen voor World class muziek, omdat deze net wat uitdagender is en nog meer de front-ensemble-band uitlicht”, aldus Paul Versteeg, stafflid van Jubal. Over twee weken wordt er voor het eerst samen met de band gerepeteerd. Dat gebeurt tijdens een repetitieweekend (19, 21, 21 februari), dan zal ook een try-out plaatsvinden (waarschijnlijk op zondag; datum en locatie volgt nog).

Uiteraard gaat het zomerseizoen ook gewoon door, dus inmiddels wordt ook hard gewerkt aan de opener.

Tot slot nog even de data van de wedstrijden:
zaterdag 6 mrt 2010 – CGN Contest Goes
zondag 7 mrt 2010 – IPE Contest Estaimpuis, Belgium
zaterdag 27 mrt 2010 – CGN Contest Eindhoven
zondag 28 mrt 2010 – IPE Contest locatie wordt nader bepaald