PRIVACYBELEID VAN JUBAL DORDRECHT 

Dit Privacybeleid is van toepassing op alle persoonsgegevens die JUBAL Dordrecht, handelend onder de namen Jubal, Jong Jubal en Music Kids (hierna: “de organisatie”) verwerkt van haar leden, donateurs, deelnemers of andere geïnteresseerden. 

Indien je lid wordt van de organisatie, een donatie doet of om een andere reden persoonsgegevens aan de organisatie verstrekt, geef je uitdrukkelijk toestemming om je persoonsgegevens in lijn met dit Privacybeleid te verwerken. 

Wij adviseren je om het Privacybeleid goed door te lezen en een kopie daarvan te bewaren voor je eigen administratie. 

 

  1. Verantwoordelijke 

Verantwoordelijke voor de verwerking van de persoonsgegevens is: 

Jubal Drum & Bugle Corps, handelend onder de namen Jubal, Jong Jubal en Music Kids (hierna: Jubal Dordrecht).  

Jan Ligthartlaan 1, 3312 KD Dordrecht  +31 78 613 2067 
Postbus 8189, 3301 CD, Dordrecht  KvK nummer: 40321376 

 

 

De functionaris gegevensbescherming is bereikbaar via secretaris@jubal.org  06-30875938. 

 

  1. Welke gegevens verwerkt de organisatie en voor welk doel

2.1In het kader van jouw lidmaatschap worden de volgende persoonsgegevens verwerkt: 

 

  1. a) voor- en achternaam
  2. b) adresgegevens
  3. d)telefoonnummer
  4. e) e-mailadres
  5. f)geboortedatum
  6. g)bankrekeningnummer
  7. h) gegevens inzake gezondheid  (denk aan diagnose ADHD, PDD-NOS etc., medicijngebruik)

 

2.2De organisatie verwerkt de in sub 2.1 genoemde persoonsgegevens voor de volgende doeleinden: 

 

  1. je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres worden gebruikt voor contact over het lidmaatschap en de eventuele opzegging daarvan, voor de verstrekking van de door jou aangevraagde informatie of het afhandelen van de van jou verkregen informatie,  
  1. je naam, adresgegevens, telefoonnummer en gegevens inzake de gezondheid worden gebruikt voor informatie inzake (al dan niet meerdaagse) club gerelateerde activiteiten. 
  1. je naam, telefoonnummer en e-mailadres worden gebruikt voor het uitoefenen van de reguliere clubactiviteiten, zoals een presentielijst bij repetities, het schrijven van de show en een uniformen overzicht.  
  1. je naam en bankrekeningnummer worden gebruikt om betalingen, bijvoorbeeld van het lidmaatschapsgeld af te wikkelen. 
  1. je naam en telefoonnummer worden tot uiterlijk een half jaar na afloop van de overeenkomst gebruikt om je te vragen naar je ervaringen met de organisatie en je te informeren over de voordelen van het lidmaatschap van de organisatie 

 

E-mailmarketing (opt-out): 

de organisatie gebruikt je naam en e-mailadres om je haar e-mail nieuwsbrief met informatie over (gelijksoortige) activiteiten, diensten en andere interessante informatie over het lidmaatschap van de organisatie toe te sturen, tenzij je hebt aangegeven deze e-mails niet te willen ontvangen. Afmelding voor deze mailings is te allen tijde mogelijk via de afmeldlink onderaan de mailing. 

 

2.3De organisatie kan de persoonsgegevens anonimiseren en vervolgens op geaggregeerd en geanonimiseerd niveau gebruiken voor onderzoeksdoeleinden en om haar dienstenaanbod en werkzaamheden te optimaliseren. De geaggregeerde en geanonimiseerde gegevens zijn nooit tot jou als individu te herleiden. 

 

  1. Bewaartermijnen 

3.1De organisatie verwerkt en bewaart je persoonsgegevens gedurende de duur van je lidmaatschap en tot maximaal een jaar na afloop van dit lidmaatschap. Direct na afloop van de hiervoor genoemde bewaartermijn zal de organisatie de persoonsgegevens vernietigen en/of anonimiseren, tenzij zij op grond van de wet (bijvoorbeeld op grond van de belastingwetgeving) verplicht is om bepaalde persoonsgegevens langer te bewaren. In dat laatste geval zullen uitsluitend deze specifieke persoonsgegevens gedurende de wettelijke bewaartermijn bewaard blijven. 

 

  1. Beveiligingsmaatregelen en verwerkers

4.1Ter bescherming van je persoonsgegevens heeft de organisatie passende technische en organisatorische maatregelen getroffen. Hiermee worden je persoonsgegevens beveiligd tegen ongeoorloofde of onrechtmatige verwerking en tegen onopzettelijk verlies, vernietiging of beschadiging.  

4.2Voor de verwerking van de persoonsgegevens maakt de organisatie incidenteel gebruik van diensten van derden, zogenaamde verwerkers. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het verwerken van je persoonsgegevens voor de vliegtickets in de tour.  Deze verwerkers verwerken de persoonsgegevens uitsluitend in opdracht van de organisatie. Met de verwerkers heeft de organisatie een verwerkersovereenkomst gesloten waarin de hij/zij wordt verplicht om alle verplichtingen uit de Wet bescherming persoonsgegevens, de Europese algemene verordening gegevensbescherming en dit Privacy beleid na te leven. Via het secretariaat kan een lijst worden opgevraagd van onze verwerkers. 

 

  1. Inzagerecht, verwijdering en vragen klachten

5.1Via de ledenadministratie (secretaris@jubal.org) kan je een verzoek indienen om je persoonsgegevens in te zien, te ontvangen, te wijzigen of te verwijderen. De organisatie zal je verzoek steeds onverwijld in behandeling nemen en je, in ieder geval binnen een maand na ontvangst van het verzoek, informeren over het gevolg dat aan het verzoek is gegeven. Indien de organisatie je verzoek niet inwilligt zal zij dat altijd nader toelichten. 

5.2Indien je bezwaar wilt maken tegen de (verdere) verwerking van je persoonsgegevens als bedoeld in artikel 2, kan je eveneens contact opnemen met de ledenadministratie (secretaris@jubal.org). De organisatie zal het bezwaar onverwijld, in ieder geval binnen een maand, in behandeling nemen en de betreffende persoonsgegevens verwijderen, tenzij zij op grond van een wettelijke verplichting genoodzaakt is de betreffende persoonsgegevens te bewaren. Indien dat laatste het geval is, zal de organisatie je hiervan op de hoogte brengen. 

 

5.3Indien je klachten hebt over de wijze waarop de organisatie je persoonsgegevens verwerkt of je verzoeken behandelt, kan je contact opnemen met de functionaris gegevensbescherming (secretaris@jubal.org  06-30875938). Indien dit niet leidt tot een oplossing kun je natuurlijk altijd gebruik maken van je recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (www.autoriteitpersoonsgegevens.nl) of een beroep te doen op de bevoegde rechter. 

5.4Eventuele andere vragen of opmerkingen over dit Privacy beleid kunnen worden gericht aan onze ledenadministratie (secretaris@jubal.org). 

 

6.Wijzigingen 

Dit Privacy beleid kan worden gewijzigd. De wijzigingen worden via de Website bekend gemaakt. Wij adviseren je om regelmatig het Privacy beleid te bekijken.