Jubal 2003: “Classic Meets Jazz”

In navolging op het succesvolle 2002 programma “Variations in Jazz” gaat Jubal ook dit jaar het publiek in binnen- en buitenland trakteren op een zeer goed in het gehoor liggende show, echter wel met een behoorlijk andere invalshoek.
Classic Meets Jazz
Jubal`s eigen arrangeurs zullen een denkbeeldige ontmoeting tussen jazz en klassiek gaan integreren in een 12 minuten durend muziek en showspektakel wat voor Nederlandse begrippen zeker uniek genoemd mag worden. Deze richting is voor Jubal niet helemaal nieuw. In 1991 en 1992 bracht Jubal de succesvolle show “Four Seasons in Jazz” gebaseerd op de vier jaargetijden van Vivaldi.
In deze twee shows waren de nummers zodanig bewerkt dat de klassieke originele melodieën kompleet vervangen werden door eigentijdse jazz. In de 2003 show zal er ook een gedeelte van de show echt klassiek gespeeld gaan worden.
De show begint met een klassiek intrada waarna de ontmoeting plaatsvindt tussen de twee muziekstijlen in het nummer “Guarde che Luna”. Dit nummer komt van de benefiet-CD “Pavarotti and Friends for Cambodia and Tibet”. Pavarotti bouwt met deze CD`s samen met populaire popartiesten een brug tussen klassiek en jazz. Het nummer opent als een wals en gaat halverwege over in een up tempo swing versie. In het nummer zelf zullen flarden van andere klassieke meesterwerken te ontdekken zijn.
Het tweede nummer is het beroemde “Nessun Dorma” uit de opera “Turandot” van Puccini. Deze bekende aria, welke door diverse bekende tenoren is uitgevoerd, heeft Jubal onlangs op het Dordtse Belcanto Festival ten gehore gebracht. Dit tot groot plezier van de aanwezige toeschouwers die verbaasd waren over het feit dat een muziekkorps dit nummer kon spelen. In dit langzame nummer ligt uiteraard de nadruk op de hornline welke zich eens van de klassieke kant laat zien (horen).
Als derde nummer een complete ommezwaai richting de jazz met het overbekende “It don`t mean a thing (if it ain`t got that swing)”. Het door Duke Ellington in 1932 geschreven nummer is een tijdloze jazz-klassieker die iedereen zeer bekend in de oren zal klinken. Jubal zal er weer voor gaan zorgen dat u net als afgelopen jaar met “Sing Sang Sung” uw voet niet stil kan houden !
Ter afsluiting van de show de “Danse Macabre” van Camille Saint-Saens. De meesten van ons hoorden dit nummer voor het eerst in de Efteling (ten minste, als je het spookslot in durfde te gaan).
Jubal laat in dit nummer de twee muziekstijlen klassiek en jazz samensmelten tot een geheel. In het laatste deel zal een reprise van de verschillende thema`s de show tot een wervelend einde brengen.
Jubal hoopt met dit programma weer een succesvolle show te kunnen brengen waarmee in binnen- en buitenland hoge ogen kunnen worden gegooid. Tot ziens op één van onze optredens.
Muzikale arrangementen:

Ronald Wassink (Brass)

Edwin Bogert (Brass)

Ramon Opmeer (Field Drums)

Barry Boerrookhuizen (Front Percussion)


Visuele ontwerp:

Paul Vernes (showdesign)

Robby Overvliet (guard)

Mignon Opmeer (guard)

Martin Blankestijn (guard)