Dit jaar opnieuw “Barry Boer Rookhuiszen Award”

Zaterdag zal tijdens de DCE Championships in Rotterdam opnieuw een speciale ‘High Front Ensemble’ prijs worden uitgereikt aan het korps met de beste pit. De speciale prijs werd vorig jaar in het leven geroepen door de ouders van Barry Boer Rookhuiszen, de begenadigde pit- muzikant, arrangeur en instructeur van Jubal die in februari 2006 op veel te jonge leeftijd overleed aan de gevolgen van zijn suikerziekte.

Drum Corps was Barry’s passie, en die passie beoefende hij zowel binnen Jubal, als daarbuiten. Hij was daarmee ook een bekend gezicht in de Europese Drum Corps wereld. Een ultieme wens van Barry was, dat het Front Ensemble apart beoordeeld wordt van het Percussion. Daarom werd vorig jaar voor het eerst de ‘Barry Boer Rookhuiszen Award for High Front Ensemble’ uitgereikt aan Senators

Cor en Ina Boer Rookhuiszen, de ouders van Barry, wilden graag dat de prijs bleef voortbestaan. Drum Corps Europe heeft daarop alle medewerking toegezegd. De prijs heeft niet alleen een mooie symbolische waarde, maar leverde vorig jaar ook een stortvloed aan positieve reacties uit de drum corps wereld op.

Ook Jubal vindt het fijn dat de bijzondere prijs dit jaar opnieuw wordt uitgereikt. Bruce Vrancken zal de komende DCE Championships wederom de bejurering voor deze speciale prijs voor zijn rekening nemen.