Percussion eindigt indoor-seizoen met topscore!

Het zit er op voor de jongens en meiden van Jubal Indoor Percussion (JIP). Een intensief en zeer succesvol indoor-seizoen is dit weekend afgesloten met twee belangrijke wedstrijden. In Eindhoven behaalde Jubal een tweede plaats tijdens de CGN Finals, een dag later bereikte Jubal de eerste plaats op een IPE-wedstrijd in Dadizele, daar werd ook de hoogste score van het seizoen behaald: 91,5 punten. JIP staat definitief op de kaart door alle goede prestaties, waaronder het Europees Kampioenschap.

Na maanden intensief trainen, kwam het laatste weekend van het indoor-seizoen in zicht. Afgelopen zaterdagochtend vertrokken de leden naar Eindhoven, waar op het gemakje alles uitgeladen werd voor de prelims-show. Aan het begin van de middag moest Jubal Indoor Percussion (JIP) optreden. De show liep niet erg lekker, er waren nogal wat balansproblemen. Ook kreeg de groep weer 2,2 penalties aan de broek vanwege tijdsoverschrijding, een probleem dat ons al het hele seizoen achtervolgt. Overigens reageerde het publiek wel erg enthousiast en Jubal behaalde een prima score.

Daarna snel omkleden en kijken bij het optreden van de guard. Toen kon het lange wachten beginnen.  Gelukkig was het lekker weer, waardoor lekker buiten gerepeteerd kon worden. Helaas was dat niet overal mogelijk en moesten we een paar keer verplaatsen.  Aan het einde van de dag ging Jubal naar het clubhuis van Die Tambourijnen waar de plaatselijke Chinees eten had gebracht. Veel te veel natuurlijk, heel de sporthal had kunnen mee-eten.  Na de maaltijd ging de groep weer terug naar de hal en werd er uitvoerig geoefend met het op- en afrijden van de instrumenten, want penalties moesten tot het verleden gaan behoren.

finals_cgn_finals_2010_045Na een lekkere warming-up was het showtime. Een bomvolle tribune zorgde voor de gezonde spanning. Het neerzetten van alle spullen ging razendsnel. Misschien een beetje te snel, want een belangrijke speaker was niet aangesloten. Hierdoor hoorden de jongens in het veld de begin-samples niet en misten ze hun ‘step off’. Een valse start dus, niet echt lekker om een show te beginnen. De massaal aanwezige Jubal-aanhang merkte het ook, het liep niet echt lekker. Gelukkig wist de groep zich redelijk te herstellen en zette verder een puike show neer die kon rekenen op veel enthousiasme in de zaal. Maar echt tevreden waren de leden niet. Het lange wachten kon opnieuw beginnen.

Een tweede plaats was het resultaat, weer met 0,45 penalties, maar die zijn later door een foutje van de organisatie komen te vervallen. Jubal kwam net wat te kort, de leden waren best teleurgesteld. Misschien waren de laatste weken toch iets te veel van het goede met én nieuwe muziek voor de zomer én de indoor-show. Hoe dan ook, als je ziet wat JIP in korte tijd heeft neergezet, kan je daar alleen maar heel veel bewondering voor hebben. Ook CGN heeft bewondering uitgesproken voor de prestaties van de groep. Vanuit het niets direct doorstoten naar de top, dat is echt een uniek. Dat in combinatie met de vele tientallen lovende reacties na de show, maakt een hoop goed. En de groep was nog niet klaar, want zondag stond opnieuw een wedstrijd voor de boeg, dit maal van Indoor Percussion Europe in het Belgische Dadizele mét een Amerikaanse deelnemer.

finals_cgn_finals_2010_054Vanuit Eindhoven vertrok iedereen naar Dadizele waar de nacht werd doorgebracht in het clubhuis van Drumspirit, wederom bedankt voor de gastvrijheid!. De meeste leden kwamen rond twee uur ’s nachts aan, de bar werd nog behoorlijk onveilig gemaakt, om even flink stoom af te blazen.

De nacht was wederom kort. Natuurlijk door het uur tijdsverschil, maar ook omdat de zaal vrij moest zijn voor de repetitie van een colorguard groep. Uiteindelijk bleek die groep pas twee uur later te komen. Intussen was ook het Amerikaanse Tyler Junior College aangekomen, rechtstreeks van het vliegveld in Brussel. Aardige gasten die direct contact zochten met de Juballers. Het kwam er op neer dat uiteindelijk iedereen met elkaar zat te tikken op meegebrachte drumpads, een leuk moment.

Aan het begin van de middag begonnen de voorbereidingen voor het laatste optreden van het seizoen. In de goed gevulde zaal zette JIP een top-show neer. Even iets rechtzetten van de avond daarvoor, en hoe! De zaal ging uit z’n dak, de jury vond het geweldig en beloonde Jubal met een topscore: 91,5 en geen penalties, want daar doen ze bij IPE niet aan. Dit maakte alles weer goed. De tweede plek was voor Drumspirit met een score van 82,15 punten.

Jubal kan terugkijken op een geweldig indoor-seizoen. Het hele project werd opgezet als een test-jaar om eens voorzichtig te kijken wat de kansen en mogelijkheden zijn. Het werd direct een topjaar. Jubal heeft bewezen ook deze relatief nieuwe discipline te beheersen en direct in de top te kunnen meedraaien. Eén keer een tweede plaats, drie keer een eerste plaats, waarvan één keer de belangrijke Europese titel. Een diepe buiging voor de hele groep die echt keihard heeft gewerkt om dit nieuwe project gelijk zo succesvol te maken. Binnenkort zal er een evaluatie met staf, bestuur en de leden plaatsvinden om te kijken hoe alles is bevallen, waar de pijnpunten zitten en hoe we die voor de toekomst kunnen oplossen. Tijd om stil te zitten is er niet, de slagwerkers gaan fullspeed door en maken zich op voor het paascamp in Someren, lekker naar buiten..