Jubal Indoor Percussion raakt op stoom

Na het bekendmaken van het nieuws dat het percussion van Jubal gaat meedoen aan het indoor percussion circuit, is er een hoop gebeurd. Inmiddels is de muziek binnengekomen en wordt er elk weekend hard gerepeteerd om de show ‘Breathe’ in te studeren. Het eerste deel zit er al in! Aankomend weekend wordt een start gemaakt met het instuderen van de drill. Ook is er meer duidelijkheid over deelname aan de contesten en de bezetting.


De staff en leden van Jubal’s percussion staan voor een enorme uitdaging. Alles is nieuw en dat betekent dat veel zaken uitgezocht moeten worden. Een planning maken voor het huren van gymzalen, het kopen van een vloer, enzovoort, enzovoort. Een hoop werk! Staff en leden hebben er zin in en werken elk weekend keihard om dit nieuwe fenomeen binnen de vereniging ‘eigen’ te maken. De staff begrijpt dat de verwachtingen hoog zijn, maar blijft benadrukken dat deze deelname wordt gezien als een opstartjaar met na afloop een goede evaluatie over de voor- en nadelen.

In ieder geval willen we zo goed mogelijk voor de dag komen. De bezetting is inmiddels ook duidelijk. Jubal gaat meedoen met 8 snares, 4 tenors, 5 bassdrums, 4 cymbals en 6 pit, aangevuld met een drummer, bassist, gitarist en 2 toetsenisten; in totaal dus 32 man. Een grote, enthousiaste groep jonge mensen die deze nieuwe uitdaging met beide handen aanpakt.

Inmiddels is er ook meer duidelijkheid over de contesten waar Jubal Indoor Percussion aan mee gaat doen. Jubal doet mee aan het CGN circuit en het IPE circuit. Er kunnen nog wijzigingen komen in het schema, maar voorlopig ziet het er als volgt uit:

6 maart CGN contest Goes
7 maart IPE contest Estaimpuis (B)
27 maart CGN finals Eindhoven
28 maart IPE contest Noord Frankrijk (onder voorbehoud)

De komende zes weken zal het hele programma worden ingestudeerd. Daarnaast zal ook een start worden gemaakt met het nieuwe zomerprogramma. Kortom; drukke tijden, maar wel leuk!