Dag 12 (di 1 aug) Hot Washington DC (UPDATE)

Het is warm in Amerika, heel warm. Een hittegolf die ook hier ongekend is! In verschillende regio’s van het land zijn heat-alarms afgegeven, waaronder ook in…. Washington en New York: inderdaad waar wij naartoe gaan. Temperaturen lopen op tot 40 graden of hoger, we hebben besloten het schema er de komende dagen toch wat op aan te passen. Vandaag stond een dagje Washington op het programma. Iedereen had een lekkere lange nacht doorgemaakt. Alles inpakken en op weg naar de hoofdstad van Amerika. We werden uitgezwaaid door Jim de beheerder en hij was hoogst verbaasd dat we de slaapzaal gingen aanvegen. We mogen zeker terugkomen en dan maakt hij er een grote happening van. Niet gek. Vastleggen dus deze plek voor een volgende keer.
Om 11.30 uur net buiten Washington de twee trailers bij een weegstation neergezet zodat we die niet mee de stad in hoeven te nemen. We krijgen eerst een toeristische rondrit van Terry en Dorsey, onze twee chauffeurs. Zij zijn er zo bekend dat ze alles weten. Langs Lincoln memorial, het Witte Huis, het Capitol en de diverse memorials voor oorlogslachtoffers, zoals van Vietnam, Korea enz. enz. Wat opviel is dat er wel heel veel memorials zijn die herdenken aan oorlogen.

Uiteindelijk bij Union Station om 13.30 uur de gehele club losgelaten met de mededeling dat we om 23.00 uur vertrekken richting Wayne PA. Twee bestuursleden gaan met Marcel en Suzanne naar de Nederlandse Ambassade om twee uitreisvisa te regelen. Hun paspoorten zijn in Talapoosa gestolen immers. Na veel zoekwerk, ondanks de GPS navigatie, de ambassade gevonden. Het bleek dat de straat waaraan de ambassade ligt in twee stukken was gesplitst en er een weg dwars door heen was gelegd. De GPS ziet dus niet alles.

Uiteindelijk veel medewerking gehad, maar er moeten nog gegevens uit Dordrecht komen alvorens we het meekrijgen. Maar afgesproken dat ze het naar Monticello WI sturen de laatste week, want dan zitten we daar toch de hele week op 1 plek. Uiteindelijk om 16.00 uur terug en Marcel en Suzanne gaan hun weg. Veel leden gaan naar het Witte Huis, op loopafstand (!) Ja, maar niet als het 40 graden is. Halverwege wordt geopperd om maar de metro te nemen. Dat beviel veel beter. Airco erin en dat gaat het al gauw goed.

Halverwege de avond stroomden de Juballers binnen en uiteindelijk iets over elf uur was iedereen er en kon de busrit van 3 uur naar Wayne PA beginnen. Om 02.00 uur aangekomen op de Militaire Academy. Klein ongemakje met de trailer, hij zat effe vast op een hobbel, waardoor we het bed pas om 04.45 zagen. In de ochtend was dat ongemak ook weer verholpen..

Voor morgen (of vandaag) wordt 40 tot 42 graden aangekondigd en voor New York, waar we morgen sightseeing hebben is de noodtoestand voor het weer afgekondigd. We zien wel. Zolang de ongemakken te overzien zijn zeuren we niet.

De laatste foto’s zijn te vinden in de galerij, (overigens de hele tour gemaakt door Taïs van Lyl, Andries van de Ruit en Hans Kloppert), klik op nieuws voor het volledige overzicht aan USA-verhalen. Houdt de site in de gaten voor het laatste USA-nieuws. Jubal houdt het thuisfront nog steeds op de hoogte!