Champagne

Posted on

Zo, allemaal een beetje uitgebuikt? Er is weer zo’n vijf kilo bij, voorlopig geen rollades, kalkoen of oliebollen meer. Het enige waar ik nooit genoeg van krijg is champagne, in 2006 erg veel gedronken (bedankt Jubal) en ik vind het een mooi voornemen om ook in 2007 regelmatig een Moëtje open te trekken. Dan moet er natuurlijk wel reden voor zijn, maar ik neem aan dat een Europees en Nederlands Kampioenschap niet eenmalig is. Het moet een vanzelfsprekendheid zijn om daar ieder jaar naar te streven. De zeven vette jaren zijn aangebroken, ik voel het. Dan heb ik het niet over m’n gewichtsmassa, maar over ons mooie clubje Jubal dat op een super-niveau zit. En daarom zeg ik proost op een frisse start van het nieuwe jaar 2007.

En wat zijn we met z’n allen weer benieuwd wat we gaan spelen, hoe het klinkt en hoe het op het veld wordt uitgevoerd. In dit internet-tijdperk worden alle concepten, arrangementen en eerste opnames op het Net gezet, om het zo intern te delen met leden en staf. Muziek wordt niet meer uitgedeeld, maar we kunnen het zelf downloaden en uitprinten. Zo ook bij Jubal. En wat gebeurt er? “Mensen van buiten” gaan met z’n allen op zoek om die Jubal-files binnen te halen. Dat is vrij eenvoudig als er geen beveiliging wordt aangebracht. Niet echt slim, maar waar hebben we het over, staatsgeheimen? Kennelijk kunnen ze hun nieuwsgierigheid niet bedwingen en knijpen ze ‘m nu al. Ik vind het wel een mooi compliment dat al die muziekstukken zo gewild zijn. Prima toch en… who cares? We hebben niets te verbergen. Sterker nog, de deur staat elke repetitie wagenwijd open, dus dan kan je het nog live horen ook.

Tja, wat kunnen we verwachten van 2007. Dit wordt natuurlijk hét jaar van DCEEEEEE, onze nieuwe ster aan het firmament, niet te verwarren met DCE. Het loopt al storm om aan deze prestigieuze European Drumcorps Leage mee te doen: maarliefst vier hele deelnemers! Ik zou m’n kaarten dus alvast maar reserveren. De uitslag heb ik ook al, ik denk dat The Cavaliers op nummer één terecht komt, alhoewel je Strangnas natuurlijk nooit mag uitvlakken, dat blijft als Zweeds (of was het Noors, Fins… daar wil ik even van af zijn) drumcorps een gevaarlijke outsider.

Alle drumcorps organisaties in Europa hebben deze nieuwe organisatie serieus verzocht om de naam te wijzigen, dat gebeurt natuurlijk niet. Ik was direct een rechtzaak begonnen en had de champagne alvast klaar gelegd, jammer dat dat niet wordt overwogen. Hops, vol erin en afmaken die hap! Wie valse streken levert, kan een valse reactie verwachten. Helaas is iedereen weer veel te braaf. Wat denk je wat er was gebeurd als er in de VS één of andere mafketel de organisatie DCII had opgericht? Een sympathiek briefje van DCI? Ik dacht het niet, DCI zou er vol ingaan! You sue me, I sue you! Als ik het voor het zeggen zou hebben bij DCE (dat komt nog weleens), dan zou ik het ook snoeihard spelen. Elk corps dat meedoet aan deze nep-DCEEEEE, zou direct worden uitgesloten van de DCE-finals. Geen “ge-maar”, slikken of stikken. Tjonge, ik zou het wel weten…. Natuurlijk is het leuk en knap om een paar evenementen te organiseren rond de komst van The Cavaliers, maar kom dan niet met zo’n achterbakse vorm.

Ach, laten we ons voorlopig nog niet te druk maken. En trouwens, eerst nog allemaal zien, dan geloven, er zijn de afgelopen jaren wel vaker zeer prestigieuze projecten aangekondigd, waar we nooit meer wat van hebben gehoord. We hebben de komende maanden genoeg aan onszelf. Ik zie wederom een berg nieuwe leden, die keihard zullen moeten werken om mee te komen. Maar ik zie ook een fris corps dat met een frisse start is begonnen aan een nieuw jaar. Het zal moeilijk worden om 2006 te overtreffen, maar niets is onmogelijk. De champagneglazen gaan omhoog, op de frisse start! (Ik ga weer een paar “geheime” MP3’tjes beluisteren, want wij hebben ze ook….)

A.P.